Pages

torsdag 22 januari 2009

Torsdagsmys

Grått och trist ute, men annars känns det mesta bra. Har formulerat grundstoryn för boken och jobbar nu på karaktärsbeskrivningarna. Häftigt att se dem ta form och få liv där på papperet. Skriver för hand ännu så länge men ska snart gå över till datorn. Är mest van vid papper och penna vad gäller mitt skrivande och hoppas att surret från datorn inte ska påverka flödet. Det verkar ju onekligen smidigare att använda den till en så lång text som en hel roman (gulp! vad har jag gett mig in på?). Blir det så får jag återgå till den tunna svarta tuschpennan (ett måste) och den stora skrivboken. Jag behöver ju i alla fall inte använda gåspenna och bläck! :-) Huvudsaken är ju att jag skriver. Nu ska jag ut med hunden (Maggie), sen blir det en kopp te och nya tag. Igår fastnade jag bland alla intressanta bloggar jag gillar att hålla koll på (se lista). Det är så lätt att bli sittande. Men som jag läste nånstans, att läsa författarbiografier är inte att vara författare. Ouch! Den visste var den tog. 

2 kommentarer:

 1. Håller totalt med dig. Det är så lätt att bli sittande och läsa alla andras fantastiska bloggar och glömma sin egen kreativitet för en för lång stund. Men som Stephen King skriver (när det gäller hur an lyckas med sitt skrivande) "Skriv mycket och läs mycket". Det kan ju inte bara gälla böcker, det måste ju gälla bloggar och annat också. Inspirationen kan komma från många olika håll.
  Personligen har jag ett stort behov av att få ut min kreativitet. Så jag tar mig friheten att testa olika kanaler för det. Just nu är dikt och bloggande mina favoriter.
  Lycka till med romanen :). Och låtar också för 17 ;).

  SvaraRadera
 2. Spännande... Jobbar du efter ett spikat synopsis, eller låter du historien utvecklas allt eftersom du skiver?

  Jag måste skriva på dator, det går mycket snabbare för mig, dessutom kan jag knappt läsa min egen handstil (hmm, frilansar som journalist, där mina anteckningar måste renskivas samma dag om jag ska komma ihåg vad jag skrivit:-)) Men det låter ju onekligen mycket m,ysigare att sitta med papper och penna.
  Stort lycka till med ditt skrivande!

  /Victoria

  SvaraRadera