Pages

måndag 26 januari 2009

Drömmar om Lego

Har drabbats av en lika intensiv som oförklarlig längtan efter Lego! Läste någonstans, minns inte var, om nån, minns inte vem,  som byggt nåt stort och häftigt, minns inte vad, av just Lego. Trots att mitt närminne tydligen är helt blockerat vad gäller den där artikeln, så längtar jag efter en stor hink med Lego som om det vore den stora kärleken det handlade om. Kan det vara Lego som är den stora kärleken? Jag som trodde det var choklad? ;-) Allvarligt talat, det här är inte rationellt. Vet inte ens vad jag skulle bygga, bara att jag MÅSTE BYGGA! Trots att jag har en hel ateljé full med pysselmaterial som lera (lufttorkande och att torka i vanlig ugn) akvarellfärger, oljefärger, tuschpennor, färgpennor, penslar, papper (av alla slag), pärlor, paljetter, tyger, garner, scrapbook-grejer och tusen andra saker, så är det LEGO jag vill ha och jag har inte en enda bit. Aaarrgghh!! Och Lego som är så dyrt! Brukar köpa det till mina brorsbarn och det kostar ju skjortan bara för en liten ask. Kan man köpa begagnat Lego? Men man vill ju inte ha några fula och slitna bitar utan sådana där rena och fina i klara färger. Finns ju dessutom pastellfärgat Lego har jag sett.

Jag anar dock att det finns något annat, underliggande behov, som jag tror jag kan fylla med en hink Lego. (Och NEJ, jag menar inte DET)  Därför tänker jag inte falla för frestelsen och lägga en stororder på Toys´r´Us eller BR. Jag tror nämligen att det är dags att dra  igång med boken på allvar. Det är en roman som ska byggas nämligen. Går omkring som en äggsjuk höna och vet att det är dags. Dags att sätta sig ner, med disciplin och fokus, med en kopp te kanske och bara köra. Kommer inte längre med skissandet nu, måste sätta igång och se vart det bär. Om det bär. 

Men sen, framöver, när det har blivit en bok, ett manus, när jag fått till något som håller ihop, sen putsat och finslipat på det så mycket att det är dags att börja fundera på att skicka iväg det någonstans. Då ska jag köpa mig kilovis med Lego för att fira och sen ska jag bara bygga...... 

2 kommentarer:

 1. Det är klart du ska bygga en bok. Åh, vilken härlig känsla det där är, när man gått och tänkt och klurat så länge att det bara kliar i fingrarna av lust till att börja skriva.

  Kram
  Victoria

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det! Ändå tog det ett tag att fatta att det var det som var den underliggande känslan. Har laptopen på laddning nu Ska snart i säng. Imorgon ska jag upp tidigt och ta bussen till sta´n (Borgholm) och göra ärenden. Sen, när jag kommer hem vid 14-tiden, då ska jag sätta igång. Då börjar äventyret på allvar. Ska bli spännande att se om karaktärerna vill det jag har tänkt eller om de har andra idéer ;-)
  Kram,
  Lina

  SvaraRadera