Pages

söndag 8 februari 2009

Veckans läsning - research i andevärlden

Snart ny vecka. Målet är att skriva klart det första kapitlet på ungdomsboken. Gör en hel del research parallellt. Boken har starka övernaturliga inslag så det blir mycket litteratur av det slaget nu. Väldigt spännande och intressant. Läser just nu en av auktoriteterna på området: mediet Sylvia Browne. Hade två av hennes böcker sen tidigare, men hade inte läst dem än. Är halvvägs genom "To the other side and back". Sen följer "Life on the other side". Har även två böcker av James Van Praagh ("Mannen som talar med andar" på TV4+) att läsa. Gjorde en bokbeställning hos AdLibris igår på ännu en bok av Sylvia Browne som heter "Besök från andra sidan", en bok av Allison Dubois (vars upplevelser TV-serien "Medium" bygger på) som heter "Kyss dem inte farväl", samt boken "Levande bilder från andevärlden" av Lena Ranehag (från "Det Okända"). Lär väl knappt veta vilken värld jag själv lever i efter att ha läst allt detta ;-) Tycker det är otroligt fascinerande. För mig är det helt klart att det finns liv både före och efter detta. Har nog alltid trott på det mer eller mindre även om jag länge var för rädd för att läsa om det och lära mig mer. Nu vågar jag. Ju mer jag läser ju tryggare blir jag i förvissningen om att det inte finns något att vara rädd för. Har inte tänkt att min roman ska bli nån skräckis utan mer en kärlekshistoria med mycket spänning. Vet så väl vilken karaktär jag vill att berättelsen ska ha. Hoppas bara jag ska kunna få till det så. 

Köpte även två romaner när jag ändå var igång: "Twilight" av Stephenie Meyer (första delen i hennes vampyr-serie) och "Innan jag dör" av Jenny Downham som ju också var en av förra årets succé-böcker. Känner att jag vill läsa in mig bättre på ungdomsbokssidan. Ska till biblioteket på onsdag och plocka ihop en hög för framtida nöjesläsning. Har även börjat läsa om en gammal favorit: "Skuggan över stenbänken" av Maria Gripe. Får flashbacks till barndomen då jag tillbringade timmar på biblioteket i Näsbypark med att läsa och låna. Minns ännu doften som fanns där. Biblioteket i Borgholm luktar likadant (de flesta bibliotek luktar nog sådär gott) och där kan jag också gå i timmar. Skulle kunna bo i ett bibliotek tror jag. 

1 kommentar:

  1. mm har läst alla de böckerna. Personligen gillade jag Alison Dubois och ´james van Praaghs böcker mest. Hoppas din läsning varit intressant. Är också otroligt intresserad av andevärlden och livet efter.
    ha en bra dag!

    SvaraRadera