Pages

söndag 20 december 2009

Bokslukarjul

Jisses vad mycket snö vi har fått på Öland på några dagar. Gissar att det ser ungefär likadant ut på andra håll med. Det är så vackert med nyfallen snö. Det lyser verkligen upp och skapar julstämning. Får dock erkänna att jag helst njuter av den genom vardagsrumsfönstret med ett par tända ljus och en bra bok i händerna.
Min hund Maggie däremot ÄÄÄÄLSKAR att gå ut såhär års. Hon är ju, mestadels, en Berner Sennen och det märks verkligen att snö är hennes rätta element. Hon, som är en riktig lufsare andra delar av året, verkar plötsligt ha en inbyggd jetmotor och far fram som ett jehu över nejderna. Plogar med nosen, frustar, hoppar och leker.
Hon vill aldrig gå in.
Ska ha en riktig bokslukarjul. Läser in mig på all möjlig barn- och ungdomslitteratur parallellt med annat. Vill ju i första hand skriva för den gruppen så då vill man ju ha lite koll. Ska bland annat plöja "Mörk Materia"-serien av Philip Pullman. Har sett första delen, "Guldkompassen" på film, men böcker ger ju i allmänhet så mycket mer. Varje del är på runt 700 sidor så jag har mycket att se fram emot. Så härligt! Mycket mys blir det också, vänner och familj, god mat, godis, glögg, julmust och ännu mera godis. Ska se mycket film också. Älskar sådana där "cheesy" amerikanska julfilmer. Såg en på förmiddagen idag med Rob Lowe som var riktigt bra (TV3). Han spelade en man som förlorade jobbet och i och med det tog tag i ett bokprojekt. Kämpade med refuseringar först, men fick sen sin bok utgiven och gjorde (förstås!) stor succé. Så till den milda grad att han glömde bort sin familj och den härliga kille han var innan han blev en äregirig succéförfattare (hmm). Allt löste sig dock (också det förstås!) lagom till jul ;-)
Tur man inte är succéförfattare....eller hur det nu var?
Kram till alla därute och God Jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar