Pages

måndag 25 maj 2009

Maskrosor och magsjuka

Låter som titeln på en buskisrevy, men är i själva verket vad de senaste dagarna delvis bjudit på för min del. Var på marknad i lördags som avslutades med nystekt strömming och potatismos...mums...dessvärre blev kvällen inte lika njutbar. Kan inte säga att det var strömmingens fel, men det lär dröja innan jag äter det igen om man säger så....urk! Finns det nåt värre än magsjuka/matförgiftning? Mådde så illa och kallsvettades floder. Det är ju så med magsjuka tycker jag, att först tror man att man ska dö, sen vill man nästan dö, innan man fått upp det som vill upp.
Vilade hela söndagen, men var betydligt piggare idag. Det är där maskrosorna kommer in. Har så otroligt mycket maskrosor i gräsmattan i år att det liknar ingenting. Har aldrig haft det förut på samma sätt. Har ryckt maskrosor hela dan för att kunna klippa gräset imorgon. Tänkte att det nog är bra att få bort dem först så att de inte sprider sig ännu mer med gräsklippet. Dessutom blev de en bra grund i den kompost jag byggde förra veckan av en gammal skrivbordshurts.
Har skrivit alldeles för lite sista veckan, men hoppas komma igång igen de kommande dagarna. Mellan skrivpassen ska jag börja förbereda inför sommarens turistinvasion. Hyr ut både en stuga och några rum till sommargäster, främst under juli och början på augusti, så det är mycket att förbereda. Städa, tvätta sängkläder, diska porslin, måla om trädgårdsmöbler, kolla att vatten och avlopp har överlevt vintern m.m. Blir en tur till IKEA också inom kort för att köpa lite nya överkast och annat till rummen. Har hyrt ut i 7 säsonger så en del behöver bytas ut då och då.
Ska dessutom köpa lite nytt till mitt kök som jag ska renovera under sommaren. Sen är det trädgården.... Man saknar aldrig sysselsättning när man har hus och trädgård, det är då ett som är säkert. Sommaren är den intensivaste tiden på året för oss som bor här. Det är då vi jobbar som mest, med att på olika sätt serva turisterna. Sen tar vi ledigt till hösten och återgår till den lugnare lantlunken igen. Är ändå fast besluten att skriva en massa i sommar ovanpå allt annat. Har en idé om att jag skulle vilja vara klar med romanen och redo för utskick i tid för bokmässan, för att riktigt kunna gå och mysa där och ha den där spännande känslan av förväntan i magen. Får se om jag lyckas. Det är i alla fall ambitionen. Nu är det dags för sista kvällsrundan med hunden, sen blir det sängen och några sidor ur Lisa Jewells senaste roman: "The truth about Melody Browne". Kram på er alla ute i cyberrymden!

3 kommentarer:

 1. Hoppas du mår bättre nu!
  Självklart ska du göra allt du kan för att bli klar med manuset tills bokmässan. Det är viktigt att sätta upp mål för skrivandet eftersom det är ett så stort projekt. Annars rinner åren lätt iväg utan att man blir klar.
  Så jobba på - jag väntar på rapporter om hur det går !

  kram
  Karina

  SvaraRadera
 2. Jag skulle inte säga nej till att kunna ha någon turiststuga eller... Vi har ju en "lapp-kåta", liggande i ett uthus. Eller de nedersta timmerringarna på en stor, 16 kvm fyrkantig kåta. Hoppas vi får tid att sätta upp den, kanske i sommar eller nästa. Det skulle vara så mysigt!

  Så roligt! Håller du på att skriva en bok? Om du bara prioriterar att skriva går det säkert bra att hinna! Har du bokförlag klart?
  Ser verkligen fram emot att för höra hur det går!

  SvaraRadera
 3. Hej Lina!
  Vad kul att du hittade någonstans att hänga tavlan!

  Hm, det där med att du vill läsa låter jätteintressant! Det är verkligen med stor skräck jag lämnar ifrån mig manuset eftersom jag är livrädd för kritik samtidigt som det är just den jag eftersträvar. Och att lämna texten till någon annan som skriver (och därmed har en inblick i själva hantverket) är ännu mer plågsamt. Men vääldigt bra terapi för mig.
  Vi får diskutera det vidare!
  kram
  Karina

  SvaraRadera