Pages

måndag 4 maj 2009

Det bidde en tumme!

Skulle ju ha åkt till Paris på onsdag tillsammans med min mamma och min syster. Fyra dagar i vårsolen med mysiga caféer, god mat, shopping och en och annan utställning. Men det bidde ingen resa. "Vad bidde det då då?" "Det bidde en tumme!" (minns ni den historien?). Dels är min pappa inte riktigt kry och dels har vi haft en vecka av familjedrama som helt enkelt lagt sordin på hela resglädjen. Är det nån som kan tänka sig att byta? Familj alltså? Jag brukar tänka ibland att om jag gick ut på ett slumpvist valt torg fullt med folk och valde ut fem för mig okända personer utan anknytning till varandra och sa åt dem att bilda en familj tillsammans, så skulle det inte kunna bli en mycket sämre kombination av människor än den vi har i vår familj. Mamma och jag har en hel del gemensamt, men annars är det dåligt med gemenskapen. Visst hörs jag och syrran av ibland, brorsan ringer aldrig och svarar sällan när jag eller min syster ringer honom. Lyckligtvis har jag jättefin kontakt med hans barn. Min pappa och jag har en så komplex relation att en blogg inte känns som rätt forum. Usch vilket dystert inlägg. Det har helt enkelt varit en dyster vecka på många sätt och nån energi till skrivandet har inte velat infinna sig. Men då jag skulle ha varit ledig och bortrest onsdag till måndag och planerat för det (har egen firma) så ska jag helt enkelt ägna de dagarna åt mitt skrivande istället.
Onsdag blir det några timmars ärenden i Borgholm, men efter det är det pennan och blocket som gäller, i hemmets lugna vrå. Tar en timeout från familjen och undviker allt vad drama heter såvida det inte gäller boken. Där blir det mycket dramatik kan jag lova! Spänning, mystik och lite kalla kårar. Ska göra mig av med det här molnet som hängt över mitt huvud hela veckan och släppa in solen och njuta av att jag har det så himla bra här i min borg. Ska skriva nåt roligare nästa gång. Men så här är ju livet. Upp och ner. Oftast upp tycker jag och det får man ju vara tacksam för.
Nu ska jag titta runt lite hos er andra bloggare, sen ska jag läsa ut boken jag håller på med, "Karamellskorna" av Joanne Harris. Mycket bra! Fortsättnig på "Chocolat". Natti natti!

7 kommentarer:

 1. Jobbigt med rabaler i familjen. Jag brukar alltid skandera att blod är tjockare än vatten, men så är det ju faktiskt inte alltid. Inte ens i min familj ;).
  Karamellskorna roffar jag åt mig som ett boktips, gillar Joanne Harris sen innan.
  Ha fin skrivtid.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Usch, det där lät inte så roligt. Typiskt att det inte blev någon resa.
  Men då tycker jag definitivt att du ska göra slag i saken och boka boende till bokmässan istället! Vi åker fredag till söndag.

  Hoppas vi ses!
  kram
  Karina

  SvaraRadera
 3. Tråkigt med så mycket tvister inom familjen. Det är alltid roligare om man kan hålla sams men det är inte jämt det går. Vet jag av egen erfarenhet.

  Hoppas nu verkligen att du kan släppa in vår-ljuset och komma till ro med skrivandet igen. Du verkar ju ha mycket av dramatik på lager. Kan du kanske flytta en del av det till ditt skapande.

  Titta gärna in på min blogg, så får du se vilka skönheter jag mött i helgen.

  kram Barbro!

  SvaraRadera
 4. Ja, familjen är en klurig sak i livet. Man har ju inte valt varandra, och så ska man ändå tycka om varandra, inte alltid så lätt. Stå på dig, och låt dig inte tryckas ned.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Tack alla underbara bloggvänner för ert stöd och era uppmuntrande kommentarer. Nej, det där med familjerelationer är inte alltid det lättaste. Just nu njuter jag av att bara ha det lugnt och skönt. Har en hög nya böcker att läsa och mycket inspiration till skrivande och annat. Lite solsken på det och allt blir perfekt! Kram, Lina

  SvaraRadera
 6. Hej Lina!

  Titta in på min blogg!

  /Karina

  SvaraRadera
 7. Hej Lina!

  Glöm inte att maila mig din adress!

  /Karina

  SvaraRadera