Pages

tisdag 1 februari 2011

Tillbaka i sadeln

Hej alla! Nu tänker jag göra ett försök med bloggandet igen. Var som om luften gick ur mig förra året och det har varit mängder av både oviktiga och viktiga saker som stört både koncentration och skrivarlust. Gav mig på att starta en skrivbyrå med förhoppningen att kunna jobba hemifrån med att utföra diverse skriv- och översättningsuppdrag åt både företag och privatpersoner, men det verkar vara en död bransch. Kanske finns inte behovet? Det verkar inte så i alla fall, så nu är den idén lagd på is. Har haft en del besparingar att ta av när ekonomin gått i stå, men nu är de uttömda. Jag är både arbetslös och pank och har fått ta hjälp från mina föräldrar i jakten på en fungerande försörjning. Inte så kul när man är 42 år, men jag har inte något val. Är glad att jag i alla fall har den möjligheten även om det emellanåt får mig att känna mig som 4 år gammal och 5 cm hög, om ni förstår vad jag menar. Man upphör väl aldrig att vara barn i sina föräldrars ögon antar jag. Allra minst när man behöver deras hjälp. Som jag ser det står livet just nu och balanserar, mellan såväl en ekonomisk som känslomässig kraschlandning å ena sidan, och ett hav av möjligheter å den andra. Jag har liksom inget att förlora. Om jag ändå måste bygga upp min tillvaro på nytt kan jag lika gärna bygga den på det jag verkligen vill och älskar, nämligen skrivandet i olika former. Om jag ändå måste kasta mig ut i ovissheten varför inte låta drömmarna och magkänslan styra?
Har mycket att tänka på och letar i varje vrå efter möjligheter att förverkliga mina drömmar och samtidigt skaffa en bra försörjning. Bor ju på Öland och här står inte jobben som spön i backen precis. I värsta fall får jag flytta härifrån, men i det längsta tänker jag kämpa för att kunna bo kvar. Jag älskar ju den här ön!
Hoppas mina gamla bloggvänner hittar hit igen, men också att många nya kommer till. Längtar efter spännande utbyten av idéer, tankar och känslor, om både skrivande och annat. Kram, Lina

2 kommentarer:

 1. Hej Lina!
  Roligt att du är tillbaka! Jag fick se ditt bomärke på Karina författar-bloggen.
  Då fick jag lust att hälsa på dig igen och ge mig till känna.
  Åh, hoppas verkligen att det ordnar upp sig för dig med jobb och så.
  Jag har inget 8 - 5 jobb heller och jag lever inte något lyxliv alls. Jag hankar mig fram på lite stipendier och eftersom jag har givit ut en bok så sökte jag till Sveriges författarfond och fick ett arbetsstipedium därifrån. Ett erkännande som jag är mycket stolt och glad för. Jag fick det för min forskning av kvinnorna på 1800-talet här uppe i Norrlands inland och nu har jag börjat skriva på min historia. Mycket intressant!
  Du är nog in på rätt väg du också, och se bara positivt på det hela så vinner du massor. Gå igenom vad du vill syssla med, slå upp på internet och dra i alla repändar, så ska du se att det ordnar sig till sist.
  Ha det så bra och numera har även jag en skrivarblogg, bara så du vet!
  Kram/Barbro.

  SvaraRadera
 2. Hej Lina!
  Oj, upptäckte nu att du tänker börjar blogga igen! Hoppas du känner lust att fortsätta, för jag har saknat din blogg. Du ver en av de första bloggvännerna jag fick, så därför tycker jag att det är extra kul!
  Jag är övertygad om att din situation kommer att lösa sig, det gör det alltid. Det kan ta lite olika lång tid, bara.

  lycka till, kram!
  Karina

  SvaraRadera