Pages

onsdag 18 mars 2009

Dubbla boenden

Har varit dålig på att blogga senaste dagarna. Försökte dra ner på min skärmtid (TV och dator) i förhoppningen om att hinna/kunna skriva mer, men det blev nästan tvärtom. Behöver verkligen den inspiration jag hittar online och att titta in hos mina olika skrivarvänner här för att hålla energin uppe. Ni betyder mycket ska ni veta, bloggvänner! Tack för att ni finns! 

Har skrivit flera sidor på romanen sista två dagarna och räknar med att ägna resten av veckan nästan helt åt den och ett par andra skrivprojekt.  Är ju egen företagare (sångpedagog) och jobbar hemma. Det är en stor fördel att kunna planera sin egen tid, men också ett ansvar. Nu när skrivandet flyter är det lätt att glömma att det finns annat som måste göras också. Vill ju inte göra något annat! 

Ritar och skriver miljöbekrivningar åt mig själv för att komma ihåg hur min fiktiva värld ser ut. Det är ju viktigt att inte gå vilse utan att hålla ihop den inre bilden man har medan man skriver. Det måste ju vara logiskt och konsekvent. Tycker verkligen om det lilla samhället som växer fram. Det är ett privilegium med dessa dubbla boenden eller hur? Det verkliga och det fiktiva boendet. Att kunna bo på två ställen samtidigt utan att behöva packa ner och packa upp en massa saker eller flänga fram och tillbaka. Att inte ens behöva komma ihåg att ta med tandborsten. Att bara kunna sätta sig på stolen eller i soffan med blocket eller laptopen i knät och så är man plötsligt någon helt annanstans. Perfekt för nån som mig som inte ens har körkort.

4 kommentarer:

 1. Mitt största problem är jag har mycket lätt för att falla in i andra dimensioner hos mig själv. Då har jag så lätt att glömma allt runt omkring.
  Ibland kommer maken och stör, kan jag tycka, där jag sitter och skapar. I ett mörker som jag inte ens märkt att det redan har blivit. Han frågar om inte jag är hungring, fast klockan är 8 på kvällen. Först då inser jag, att naturligvis så måste jag äta också.

  SvaraRadera
 2. Din idé är super! Låter ju perfekt om du har rum man kan hyra in sig på! Och som du säger, ta det på hösten när turistsäsongen är över! Jag är med på den idén om du skulle vilja vidareutveckla!

  Och - du och alla andra skrivbloggare betyder jättemycket för mig med, bara så att du vet! Det är en sån kick att läsa om andras projekt och att få nån liten kommentar på bloggen.


  kram
  Karina

  SvaraRadera
 3. Är din "fiktiva värld" helt och hållet fiktiv, eller använder du dig av en plats du har varit på?

  /Åsa

  SvaraRadera
 4. Visst är det inspirerande att följa varandras skrivande, bloggen blir liksom fikarummet när man arbetar hemifrån. Vi stöttar, peppar och inspirerar varandra, perfekt :-) Och kommentarerna, som man får då och då, är otroligt uppmuntrande för bloggandet. Vi behöver varandra :)
  Skönt att kunna styra sin egen tid, som småbarnsförälder har jag svårare med den varan, tiden för mitt skrivande krymper alltmer. Men jag tröstar mig just nu med den gamla klyschan: Var sak har sin tid... ja, så småningom kommer nog även jag att kunna sitta ostörd på mitt arbetsrum och skriva när lusten faller på, om jag inte lyckas med konsten att kunna leva på mitt skrivande och kunna ha ungarna på dagis medan jag sitter hemma och skriver...
  Hursomhelst, vad roligt att det flyter på för dig i ditt skrivande. Jag avundas hur strukturerat ditt arbete verkar vara, det känns som om du har stenkoll på ditt manus. Bra!

  Kram
  Victoria

  SvaraRadera